You are currently viewing קייסי מקגריידי: הקייס לטרייסי מקגריידי / דביר בשן

קייסי מקגריידי: הקייס לטרייסי מקגריידי / דביר בשן

נתחיל בבקשה למחילה על הכותרת הנוראית, ונעבור ישר למהות: בניית הקייס של טרייסי מקגריידי כטופ 5 SG הגדולים בכל הזמנים.

הרעיון למאמר עולה בכל כמה חודשים, כאשר שמו של טרייסי מושמט ונשכח מדיוני כדורסל, ואני מוצא את עצמי מתעצבן בשם טימאק, וקצת גם בשם הדור שלי. שמעתי את ביל סימונס אומר לא מזמן בנימה מעט מזלזלת, שמי שהתחיל לראות כדורסל לפני עשור, בטוח שוינס קרטר שחקן גדול מבן דודו. נראה לי שהוא צודק, וזה עולם נוראי לחיות בו.

אז הנה זה בפניכם, הקייסי מקגריידי שלי. הלינק האחד שאפשר לקשר אליו בפעם הבאה שאמצא עצמי בדיון. הקופי-פייסט האולטימטיבי.

אתם תמצאו כאן כל מיני השוואות, לקובי, לאייברסון, ולווייד. ה-SG האחרים בני דורו, שלרוב מקבלים עדיפות עליו באותן שיחות. זה לא כדי להראות שטרייסי לפני כולם, אלא למה הוא איפשהו בינהם (וקלירלי לפני אייברסון 😉)

רוצים להתחמם קודם עם TOP-10

אבל קודם, הזוית האישית.
בהספד שלי לקובי, ציינתי שמעולם לא הייתי "אוהד" פר-סה, וכשלאחי הגדול היה פוסטר של ממבה, אצלי הייתה תלויה תמונתו של The Big Sleep (כינוי נוראי). אני עדיין זוכר את הפוסטר ההוא, שצולם במהלכו של טו-הנדד דאבל-פאמפ ריברס דאנק, ושהגיע לביתי עם גליון "שם המשחק" החודשי.

אם קובי היה הקונצנזוס של תחילת שנות ה-2000, טרייסי היה נחלתם של המורדים. הצרה האישית שלי אירעה כאשר המורד החביב עלי פגש את המורדים האהודים עלי (דטרויט). ואולי בכלל משם התחלתי לאהוב אותו?

אבל עוד נגיע לסדרה ההיא בהמשך.

מהי גדולה?
אם הייתי בונה גרף שציר ה-Y שלו מודד את טיב השחקן בשיאו, וציר ה-X מציג המשכיות, בתור שני משתנים שמסתכלים עליהם בדירוג גדולי כל הזמנים, אז בפינה הימנית למעלה, גבוה גבוה בשני הצירים נמצא שחקנים כמו טים דאנקן, שהיה מאוד טוב להרבה מאוד זמן. דריק רוז לעומת זאת, יהיה בצד השמאלי למעלה, במקום בו נמצאים שחקנים שהפריים שלהם היה טוב, אבל קצר יחסית.

מרביתכם ודאי הייתם שמים גם את טרייסי באותה משבצת, וכנראה שאתם צודקים, אבל מאחר ומדובר בגרף, חשוב לציין שטימאק יהיה ימינה בהרבה מרוז. הפריים של מקגריידי ארך 8 שנים, ארוך מכפי שמקובל לחשוב. לא הרבה כשמשווים לגדולים באמת, אבל גם לא מאוד קצר. כל המספרים שאתן בהמשך יהיו אגריגציה של אותן 8 עונות, ובעוד בחלקן הוא היה אפילו טוב יותר מאשר באחרות, איחודן יחד מאפשר לנו לקבל תמונה מלאה על שחקן שהיה הרבה יותר מתופעה רגעית.

ובכלל, איך אתם הייתם מגדירים גדולה? להוציא עונות חריגות או אפילו 14 משחקים חריגים במהלך העונה (שאוט-אאוט ג'רמי לין), איך אתם מדרגים שחקן גדול? מה חשוב יותר? כמה גבוה הפריים או כמה ארוך הוא?

אז עבורי, למעט אותם מקרים בלתי מוסברים, אני אטען תמיד בעד הגובה של הפריים, בניגוד לאורך. יותר קשה להיות בין 10 השחקנים הטובים בעולם לשנה, מאשר בין 100 השחקנים הטובים בעולם ל-10 שנים. כחובבי ספורט, אנחנו סקרנים לחקור את גבולות הגוף האנושי, ואנחנו רוצים את הספורטאים שלנו הכי טובים שאפשר, לא? על אחת כמה וכמה כשהפריים הזה נעצר בעקבות פציעה. פציעה היא משתנה חיצוני, היא יכולה לקרות לכל אחד, והיא לא כדורסל. פציעה היא מקל בגלגלים של הכדורסל.

שגב, תעלה את זה לסקר: ראלף סמפסון או קווין וויליס?

תנו לי קצת מספרים

אז כאמור לטרייסי יש 8 שנות פריים, בין 01-08. בואו נסתכל עליהן רגע מספרית. ביל סימונס שאיזכרתי קודם, בכתבה ישנה לגראנטלנד, ערך את ההשוואה הבאה, בין שני פריימים סטטיסטיים שמתפרסים על פני אותן 8 שנים (עונה סדירה).

שחקן א': 26.3 נק', 6.4 ריבאונדים, 5.5 אסיסטים, 44% מהשדה, 34% מ-3, 75% מהעונשין. 21.8 זריקות מהשדה, 7.4 מהעונשין, 24.2 נקודות מדד (PER), ו-32.7 יוסג'.

שחקן ב': 29 נק', 5.9 ריבאונדים, 5.3 אסיסטים, 45% מהשדה, 34% מ-3, 84% מהעונשין. 21.9 זריקות מהשדה, 9.0 מהעונשין, 25 נקודות מדד (PER), ו-32.6 יוסג'.

הראשון הוא טרייסי מקגריידי, השני הוא קובי בראיינט. וזה לא לומר שהשורות הסטטיסטיות זהות, אבל אחד הוא קונצנזוס טופ 10 בכל הזמנים, והשני לפעמים מוזכר בטופ 50 (לרוב לא).

לא עבר סיבוב

הרבה יותר מהפריים, מה שמפריע לאנשים זה היעדר ההישגים הקבוצתיים. זה חשוב, ואנחנו נצטרך להתייחס לזה בכמה מקומות שונים, אבל בבסיס של הטיעון, אני רוצה שנסתכל על הדברים שגורמים לנו להטיות.

אם טרייסי מקגריידי לא ווינר, האם אייברסון כן?

אם אתם חושבים כך, אז בואו נפרק את זה. זה בטח בגלל שהוא הגיע לגמר ה-NBA עם קבוצה בינונית בשנה שהמזרח היה הכי גרוע בעשור, בואקום הנוראי שנוצר בין שיקאגו ודטרויט. לעזאזל, מיאמי עם 13 משחקים של מורנינג ועם טימי הארדוואי בן 34 סיימה מקום 3 במזרח באותה שנה, ופילדלפיה קיבלה את 4 פעמים שחקן ההגנה של העונה דיקמבה מוטומבו. האם באמת היה לו כלום?

יודעים מה? בואו נשים רגע את AI בצד, ונדבר טרייסי. בואו נדבר סדרות.

2001: סיבוב ראשון: אורלנדו מפסידים לבאקס ב-4 משחקים (3-1)

אורלנדו הגיעה מהמקום השביעי, כדי להתמודד מול המדורגת 2 במזרח מילווקי באקס. למילווקי היו 3 שחקנים נהדרים בשיאם: ריי אלן, סאם קאסל, וגלן רובינסון. טרייסי היה בן 21, וקלע 34 נקודות למשחק באותה סדרה, הבא אחריו היה דרל ארמסטרונג עם 13, ב-37% מהשדה.

המוטיב של היעדר צוות מסייע יחזור על עצמו בסדרות הקרובות, אז בואו נוציא את זה עכשיו. הנה כל השחקנים שפתחו לצד טרייסי מקגריידי בסדרת פלייאוף:

דרל ארמסטרונג (3 שנים, מגיל 32 והסדרה הנפלאה שמעל)
בו אאוטלואו
אנדרו דקלארק (בדיוק!)
מייק מילר (שנתיים, בגיל 20-21)
פאט גאריטי (שנתיים)
הוראס גרנט (גיל 36)
מונטי וויליאמס
ז'אק ווהאן
גורדן גיריצ'ק
דרו גודן
יאו מינג (שנתיים)
דייויד ווסלי
בוב סורה
ריאן בואן (מי?)
סקוט פאדג'ט (וואו ממרתפי השמות של הניינטיז)
שיין באטייה (שנתיים)
רייפר אלסטון (שנתיים)
צ'אק הייז
לואיס סקולה
דיקמבה מוטומבו (גיל 38)
בובי ג'קסון

שימו לב, לא מדובר ב"שיחקו", אלא ב"פתחו". כלומר, קיבלו דקות מפתח בפ-ל-י-י-א-ו-ף. למעט שמות כמו יאו מינג ושיין באטייה, מדובר ברשימה מאוד מאוד עגומה, לפחות לתקופה שבה השחקנים שיחקו.

איפה היינו? כן, אז בכל מקרה, אותה מילווקי הגיעה לגמר המזרח באותה שנה, והפסידה לפילי ב-7 משחקים. יש שיאמרו שהקבוצה הטובה יותר הפסידה.
אמרתי שלא אשווה יותר לאייברסון, אבל אותה שנה ביססה את אייברסון כווינר, נכון? בוא נבחן איך מקגריידי התמודד מול הבאקס, לעומת אייברסון, שפגש אותם בגמר של אותה שנה.

אייברסוןמקגריידי
נקודות30.533.8
ריבאונדים4.86.5
אסיסטים6.88.3
חטיפות2.21.8
חסימות0.31.3
אחוז מהשדה34%41.5%
אחוז מ-333%20%
דקות4644

2003: סיבוב ראשון: אורלנדו מפסידים לדטרויט ב-7 משחקים (4-3)

הסדרה שהגדירה את השחקן הזה עבורי. למשך שבוע טרייסי הופיע לי בחלומות, שהפכו לסיוטים. ובזמן שאני מפחד מטימאק, הפיסטונס גיבשו את הבסיס לקבוצה שתזכה בעתיד גם באליפות. היסודות להגנה על קובי ב-04, התחילה בניסוי הכלים הזה מול מקגריידי ב-03. טיישון פרינס מקבל את המשימה המיוחדת, ולמרות שיש לו גם את אחד משחקני ההגנה הטובים בכל הזמנים (בן וואלאס) מתחת לסלים, ואת הקשיחות וההתקפה של בילאפס והמילטון, הסדרה מגיעה למשחק שביעי!

מקגריידי כרגיל הוביל את הסדרה בנקודות (31.7) וקיבל מעט מאוד עזרה מחברים (דרו גודן 14, ב-40% מהשדה). מי השחקן השני הכי טוב בקבוצה? גודן בן 21? גורדן גיריצ'ק? אחד מהם, כנראה, אבל זה זמן טוב להזכיר כמה קשים יותר חייהם של הכוכבים, כאשר אין להם יצרני נקודות בטוחים נוספים בקבוצה. כמה זה קשה להוביל, כאשר היריבה לא נענשת על התמקדות בך. דאבל טימס וכו'.

אותה דטרויט ניצחה את אייברסון בסיבוב הבא ב-6 משחקים (פחות מטרייסי), כשאייברסון קולע ב-38% מהשדה (פחות מטרייסי), 30 אחוז מ-3 (פחות מטרייסי), שם 28.5 נקודות (פחות מטרייסי), 4.3 ריבאונדים (פחות מטרייסי).
אבל אני לא אובססיבי על אייברסון. אני לא!

2005: סיבוב ראשון: יוסטון מפסידים למאבריקס ב-7 משחקים (4-3)

הפעם יש לצידו של טרייסי נאמבר 2 אמיתי, בדמות יאו, גם אם ההתאמה רחוקה ממושלמת. אבל במערב החזק בהרבה, צריך קצת יותר. תרגיל מחשבתי, אתם יודעים מי היה שלישי בדקות באותה סדרה? מייק ג'יימס. רביעי? ג'ון בארי בן 35 (לא שבגיל 28 זה היה מרשים), ואז דייויד ווסלי בן 34.

בצד השני, למאבס יש את דירק וגם מייקל פינלי, וג'ייסון טרי, וג'וש הווארד וג'רי סטאקהאוס, ואריק דאמפייר. כולם בשיאם. ועדין טרייסי לקח אותם ל-7 משחקים כשהוא השחקן הטוב בסדרה. כן, השחקן הטוב בסדרה שהיה בה נוביצקי.
2007: סיבוב ראשון: יוסטון מפסידים ליוטה, שוב 7 משחקים (4-3).
אותו הסיפור בדיוק. יאו וטרייסי ביוסטון לוקחים על עצמם את כל יוטה. הקבוצה הזו מים המלח, אולי מעט נשכחת אבל היה בה ים כישרון: דרון וויליאמס, קרלוס בוזר, מהמט אוקור, מאט הרפרינג, ואנדריי קירילנקו (וגם דרק פישר ופול מילסאפ צעיר). וגם הפעם מול סגל מוכשר בהרבה, החברים של טרייסי כמעט עולים.

קצת אנקדוטות דקות זה כיף, שיעזרו לנו להבין פערי רמה:
רייפר אלסטון קיבל 44 דקות למשחק בסדרה הזו ליוסטון. אתם יודעים כמה הוא קיבל כששיחק ב-01 במילווקי מול טימאק? דקה. אחת. בכל הסדרה.
גורדון גיריצ'ק, שרק 4 שנים לפני היה השותף הבכיר בהפסד לדטרויט עם 35 דקות, עדיין בשיא, רק בן 29, ומקבל עכשיו 17 דקות ביוטה.

האם כבר אפשר לוותר לו על הקטע של הפלייאוף? מתי העניין הזה של משחק קבוצתי נכנס? הרי גם דוויין ווייד לא עבר סיבוב ראשון בפלייאוף ב-4 עונות לפהי שלברון הגיע, בראשונה שאק עוד היה טוב, ואז עוד 3 כי פשוט לא היו שחקנים לידו.

עוד קצת מספרים, הפעם פלייאוף

נכון ההשוואה לקובי שעשינו מקודם? אז זה היה עונה סדירה. בואו ניקח את זה לפלייאוף, ונוסיף גם את שנות השיא של ווייד בשביל הכיף. תראו אם אתם יכולים לנחש את השחקן.

שחקן א': 28.4 נק', 5.7 ריבאונדים, 5.3 אסיסטים, 43.4 דקות, 45% מהשדה, 33% מ-3, 81% מהעונשין, 22.6 זריקות מהשדה, 8.3 מהעונשין, 22.5 נקודות מדד (PER)

שחקן ב': 29.5 נק', 6.9 ריבאונדים, 6.5 אסיסטים, 42.6 דקות 43% מהשדה, 30% מ-3, 75% מהעונשין, 24.5 זריקות מהשדה, 9.1 מהעונשין, 25.4 נקודות מדד (PER)

שחקן ג': 23.9 נק', 5.6 ריבאונדים, 5.0 אסיסטים, 39.4 דקות 47% מהשדה, 32% מ-3, 77% מהעונשין, 18.1 זריקות מהשדה, 7.7 מהעונשין, 23.8 נקודות מדד (PER)

שחקן א' זה קובי, שחקן ב' זה טרייסי, שחקן ג' זה דוויין. אם ניקח בחשבון שהיעדר אופציות התקפיות נוספות בקבוצה גורם לשחקן לקחת זריקות יותר קשות ולכן מוריד את האחוזים, כמעט בכל שאר המדדים טי-מאק לוקח, וזה עוד במקום שבו נהוג לרדת עליו (הצלחה בפלייאוף).

מזל וסיטואציות

הפציעות הן וואט-איף רציני, אבל גם איתן, טרייסי היה יכול לחוות קריירה משגשגת ומצליחה יותר.

אילולא הפציעה של גרנט היל, למשל, האם הם יכלו ליצור באורלנדו ורסיה כלשהי של ג'ורדן פיפן? אני מאמין חזק ב"כן".

בכלל, מה אם היו לו חברים לקבוצה שאינם לות'ר הד? (ירדתי מספיק על גיריצ'ק, אני דווקא חיבבתי אותו).

ולא לשכוח את הטרייד המחפיר שהעביר אותו ליוסטון, בתמורה לפרנסיס, מובלי, וקלווין קייטו. הטרייד שהבטיח שהוא יגיע לקבוצה במחסור כישרון רציני. בכלל, גם בלי היל, דמיינו את טרייסי נשאר באורלנדו, ומהווה צלע בהרכבים של ואן גנדי שגם מרווחים את הצבע (רדיק, טורקוגלו, ומאוחר יותר ראשרד לואיס) ולא רק סותמים אותו (יאו). כל כך הרבה הצטלבויות של חוסר מזל וניהול כושל, אולי בוטום 5 הצטלבויות היסטוריות.

ובאשר לרגעים גדולים, אז אולי לא ראינו אותו בשלבים האחרונים של הפלייאוף, אבל כן ראינו אותו עושה את זה:


(למיטיבי לכת, תמיד מומלץ לראות את הסרטון הארוך יותר ביוטיוב)

ואם הגעתם עד כאן, מישהו עדיין מפקפק בכך שהוא אחד הגדולים בכל הזמנים?

Subscribe
Notify of
42 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
אוהד שיקגו (לשעבר סקלבריני)
אוהד שיקגו (לשעבר סקלבריני)
3 years ago

ביל סימונס שונא את וינס קרטר, אי אפשר להתייחס מה שהוא אומר ב100% רצינות.
לדעתי שחקן שבפריים שלו לא ניצח סדרת פלייאוף אי אפשר להתייחס כאחד מהגדולים אי פעם.

אוהד שיקגו (לשעבר סקלבריני)
אוהד שיקגו (לשעבר סקלבריני)
3 years ago
Reply to  DvirTheSweeper

מסים שהוא שחקן גדול, אבל לדעתי שחקנים שהם באמת מהגדולים אי פעם יכלו לעבור סדרות פלייאוף לבד. כדורסל בנוי על ניצחונות, ושחקן שלא יכול להשיג אותם יזכר תמיד, לדעתי, עם כוכבית על המורשת שלו.

thejanitor
thejanitor
3 years ago

גם אני מהמורדים, אבל הפליאוף רקורד שלו תמיד יהיה בעוכריו. מבחינת כישרון טי מאק לא נופל מקובי או ווייד, אבל ההישגים של האחרים גוברים עליו.

thejanitor
thejanitor
3 years ago

את הקמאבק מול הספרס ראיתי כל כך הרבה פעמים, התמזל מזלי גם לצפות בזה בלייב. מה שהוא עשה שם לדעתי עדיין נחשב לsingle handed comeback הכי הכי אוף אול טיימז

thejanitor
thejanitor
3 years ago

ובאשר לשאלה טופ 5 sg, אצלי הוא בטופ 5 פייבוריטס, אחרי וויד וגינובילי כרגע, לפני דן מארלי. מבלי להתכוון אני מתחבר כנראה לשוטינג גארדס

גיא הירוק
Admin
3 years ago

"אנדרייטד". זה נשמע נכון יותר.
טופ 5?
קצת פחות, ולו בגלל שמבט מהיר על התחרות מלמד ש (לא בסדר מסוים) –
ג'ורדן, קובי, קלייד, ווייד, מילר, הארדן, ריי אלן, ג'ורג' גרווין.
אני חושב שלכל אחד ברשימה הנ"ל טיעון מספק בשביל למצבו לפני מקגריידי ברשימת ה-SG.
.
כמובן, שאנחנו מדברים על דיון סובייקטיבי להחריד. כך שזו כנראה שאלה של תעדוף.
.
(הסטטיסטיקה נטו, זו שמתעלמת מסוגיית הניצחונות בפלייאוף, שמה את מקגריידי במקום ה-5 בין השוטינג גארדס ב-PER בקריירה, אחרי ג'ורדן, הארדן, קובי, ודוויין וויד)

אור
אור
3 years ago

איך קבעת שהארדן ו-ווייד הם לא PG?
.
מהמעט שאני יודע על גארווין יש לו קייס יותר מטימאק

thejanitor
thejanitor
3 years ago
Reply to  אור

ווייד sg מאותו הטייפ של מייקל וקובי

אור
אור
3 years ago

נגיד שאת ווייד אני מחשיב SG אבל לא את הארדן

thejanitor
thejanitor
3 years ago

אם מתחשבים בעניין הנצחונות, אז גם הארדן לא בדיון וגם לא מילר. קלייד היה כינור שני לחלום באליפויות שלו, וריי כינור שלישי-רביעי אחרי לברון ווייד (אולי בוש)

ארבל חילבה
ארבל חילבה
3 years ago

ג'רי ווסט….

מאנו דה מאן (לשעבר מיקי)
Admin

אחלה קייס ואחלה פוסט! תודה רבה שגב

רן הנרגן
רן הנרגן
3 years ago

כשהיה שחקן חופשי, באיזו קבוצה בחר לחתום ובכמה כסף? רוצה לשאול אם העדיף כסף על הזדמנות.

עידו גילרי
Admin
3 years ago

הוא בחר לעבור לאורלנדו. היה אמור ליצור שם דואו קטלני עם גרנט היל. אתה לא באמת יכול להאשים אותו במה שקרה להיל.
ברגע שהועבר בטרייד ליוסטון הוא האריך את החוזה כשצוות עם יאו מינג על חוזה רוקי ולא הייתה לו נקודת החלטה אחרת.
בוא נגיד שקשה לבוא אליו בטענות על ההחלטות האלה.

thejanitor
thejanitor
3 years ago

+1 טימאק לא עבר לנמושות, הוא עבר לקבוצות בתור כוכב מוביל פלוס עוד כוכב שאילולא היה מסתבך בפציעות אולי טימאק היה כינור שני. גם באורלנדו וכם ביוסטון

thejanitor
thejanitor
3 years ago
Reply to  thejanitor

התחושה שלי ביוסטון היתה שיאו מינג הגיע לליגה, שטימאק ויאו יהיו הדואו קובי-שאק החדשים, שניהם סבלו מהרבה פציעות לצערם

bobby
bobby
3 years ago

למיטב זכרוני, לאורלנדו היו אפילו תוכניות (שמן הסתם לא התממשו) ליצור טריו שבראשו יהיה דאנקן.

שחר אלוני
3 years ago

תודה, שחקן מצוין, פציעות וחוסר מזל השפיעו עליו. הציוותים שלו מזכירים קצת את אלכס אינגליש הקלעי הבלתי נגמר של דנבר בשנות ה 80 שלא עשה הרבה בפלייאוף כי לא היו לידו שחקנים בכירים

עידו גילרי
Admin
3 years ago

אגב שגב מבקש שתחזור בך מההתנצלות על הכותרת…אני אהבתי.

Ljos: The Gospel According to Biff, Christ's Childhood Pal
Editor

מצטרף.
Own your puns. Embrace them.
תגיבו לכל גלגול עיניים מהחברה עם יד מושטת לכיף.

עידו גילרי
Admin
3 years ago
Reply to  DvirTheSweeper

לא כי טרייסי יותר טוב…בוא נקרא לילד אמילי וזהו.

מנחם לס
Admin
3 years ago

לי יצא לראות את מקגריידי רק עונה או שתיים כששיחק בטורונטו עם וינס קרטר. אם אני לא טועה הם בני דודים. אני לא זוכר אם זה היה ב-עונת 1998-9 או 1999-2000 שהיתה לו עונה טובה מאד בטורונטו. הוא לא עלה בחמישייה ואז דיברו עליו כאפשרות לשחקן ששי.
אבל כבר אז לא אהבתי את אופיו: הוא התנהג כמין פרימדונה. ניסיתי לדובב אותו פעמיים או שלוש והוא כל כך קיצר שהייתי מעדיף לו דחה אותי. ידעתי שהוא שחקן גדול עם גוף מושלם לשוטינג גארד או סמול פורוורד, אבל תמיד היה לי אנטי \נגדו.
הוא היה תמיד בראשי מין גראנט היל: בפוטנציאל? השמיים הם הגבול. אבל ב-'SHOW ME THE MONEY'? לשניהם היו מלא סיבות אמיתיות מדוע לא. אבל לשחקן גדול חייב להיות גם מזל. לשניהם לא היה. אגב, היום הוא אורח רצוי מאד בתכניות טיווי (אחד הראשיים אצל קווין גארנט), ולהפתעתי הפך לדברן לא קטן.

Berch
3 years ago

אחלה טור. ממש.
היה לו פרצוף קצת ישנוני…. גנטיקה, אין מה לעשות.
והוא באמת היה די לבד הרבה זמן אז אז אפשר להבין למה הוא נראה ככה.
אני מת על אייברסון (אוהד פילי וזה) ואהבתי שבמסגרת האובססיה שלך לאייברסון כתבת "אייברסון" במקום "אסיסטים" בטבלה שמשווה ביניהם….
🙂

אבי טרכטמן
Editor
3 years ago

אחלה כתבה, אבל למען האמת למה הדבר דומה? לזה שלקאזינס (גם היה גדול במשך איזה שמונה שנים) יש קייס לאחד מעשרת הסנטרים הטובים בכל הזמנים.

חוץ מזה, ישנוני ישנוני, אבל גדול הפרצופים הישנוניים שייך לסם פרקינס.

מנחם לס
Admin
3 years ago

אבי, וואללה שאתה צודק!

אבי טרכטמן
Editor
3 years ago
Reply to  DvirTheSweeper

קייס מנומק בהחלט, אבל בעיניי לא היטב.
הנה שני כשלים רציניים מבחינתי.
הראשון – לא כתבת בשום מקום מה באמת קרה ב 2003. דטרויט של עד המשחק החמישי בין שתי הקבוצות היא דטרויט של פעם. דטרויט של אחרי המשחק החמישי, היא הדטרויט ששלטה במזרח בשלוש ארבע השנים הבאות. ומה שקרה במשחק החמישי זה שדטרויט בעיקר בגלל ההגנה של פרינס חזרה מפיגור 3-1, כשטימאק פשוט לא טוב במשחקים 5 ובעיקר 7.
הכשל השני הוא שלא יכול להיות שאתה מדבר על חולשת המזרח של אייברסון מצד אחד, ועם זאת אותו אייברסון גם באותה שנה (01) נתן תוצאות טובות יותר עם קבוצה לא חזקה בהרבה (מוטומבו אמנם קצת צעיר יותר אבל גם לא ינוקא, ארון מקי ואריק סנואו, כאלה…). מה גם, שהמזרח גם שנתיים אחר כך (2003) היה חלש. שלא לומר שגם ב 2002, טימאק לא בדיוק לקח את הקבוצה שלו לכלום (אי הגעה לפלייאוף הוא חיסרון, לא יתרון ועל 2002, 2004 וכו׳, בטח שאפשר וצריך לדבר).

אבי טרכטמן
Editor
3 years ago

ועוד משהו, אולי פספסתי. אבל עם הכבוד למספרי החטיפות והחסימות פה ושם. אם יש הבדל גדול באמת בינו לבין קובי זה בהגנה. למרות שכן, גם אייברסון היה שומר ממש לא גדול ואפילו לא קצת (אבל חוטף משמעותי בהרבה)

אבי טרכטמן
Editor
3 years ago

תיקון טעות, הוא הגיע לפלייאוף והפסיד בקלות בסיבוב הראשון ב 2002.

historyteacher
3 years ago

ברמה האישית אני מהלא-מאמינים במקגריידי, אבל הצגת כאן את הטיעונים בצורה מעולה עם הרבה נקודות למחשבה. יש כמה שחקנים, כמו ביל וולטון או אנפרני הארדווי שהיו במשך תקופה קצרה טובים ברמה היסטורית. תיקח את השיא שלהם ותמתח אותו על 10-12 שנים והם שחקנים ברמה של top 15 היסטורית. במקרה של מקגריידי אי אפשר להתעלם מחוסר ההצלחה הקבוצתית. כמובן שהוא אף פעם לא היה בקבוצה מצוינת, אבל קארל מאלון, בארקלי, רג'י ואחרים ידעו לתת את האקסטרה ולסחוף קבוצות בינוניות לכמעט-אליפות בזכות הראבאק שלהם. למקגריידי לא היה את זה. זה לא רק מזל נאחס, זה משהו מהותי. אם לג'ורדן היה 11 מ- 10 בסולם התחרותיות והאובססיה לניצחון, למג'יק, ראסל, חאכים ובירד היה 10 מ- 10, לקובי וללברון 9 מ- 10, לווילט, ולבארקלי 7 מ- 10 (לשאקיל ולרובינסון פחות) – אז למקגריידי היה 2 מ- 10. הוא לא רק היה נראה מנומנם, היה בו משהו שלא ידע לתעל את היכולות המרשימות שלו להצלחה קבוצתית. אין מה לעשות, כמה שקשה לכמת תכונה כזאת, היא מרכיב חשוב מאוד בקביעת גדולתו של שחקן

ארבל חילבה
ארבל חילבה
3 years ago
Reply to  historyteacher

מסכים מאוד
רק שלדעתי אין סיכוי שקובי פחות מ 10 ברבאק לניצחון.
אולי אפילו 11.

historyteacher
3 years ago

היה בקובי, לפחות רוב הקריירה, משהו שהיה מרוכז מאוד בהישגים שלו וביכולת שלו ופחות בקבוצה.

bobby
bobby
3 years ago
Reply to  historyteacher

יפה כתבת.
שים שחקן עם דרייב כמו ג׳ורדן או קובי בגוף של טימאק, ביתרון 3-1 כמו על דטרויט ב-2003, 2-0 (אחרי שני משחקי חוץ!) על דאלאס ב-05, או לפחות ב-3-2 על יוטה ב-07, ובטוח שלפחות באחת מהסדרות – הקבוצה של טימאק עוברת סיבוב.

historyteacher
3 years ago

אבל, כאמור, זה אחד הטורים המשכנעים ומעוררי המחשבה שיצא לי לקרוא לאחרונה

historyteacher
3 years ago

טים דאנקן? בדרך שלו כן. הוא היה אובססיבי להישגים. את ההפסד ב- 2013 הוא לקח קשה ברמות. סגנון ההנהגה שלו היה שקט יותר